Stanovení zóny havarijního plánování dle zákona č. 59/2006 Sb., o prevenci závažných havárií pro objekt ČEPRO, a.s. - sklad Včelná. - Paulů, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2010)
ÚVOD Ve své diplomové práci jsem se rozhodla zpracovat téma týkající se stanovení zóny havarijního plánování dle zákona číslo 59/2006 Sb., o prevenci závažných havárií, ve znění pozdějších předpisů pro objekt ČEPRO a.s., sklad Včelná. Toto téma jsem si zvolila z několika důvodů. Za prvé jsem si ho vybrala proto, že mi přišlo zajímavé a pak také proto, že považuji za nezbytné, aby byla pro výše zmíněný objekt vytvořena zóna havarijního plánování. Zpracování tohoto dokumentu umožní efektivní zvládnutí situace, při níž by došlo k úniku nebezpečných látek z objektu ČEPRO ve Včelné a tak dojde k účelnému přijetí prostředků sloužících k ochraně obyvatelstva. Ve své práci bych také chtěla zjistit celkovou informovanost obyvatelstva ve Včelné o možném nebezpečí vzniku závažné havárie v objektu ČEPRO. Dále se zde budu zabývat srovnáním legislativy České republiky s vybranými zeměmi v Evropské unii a i státy mimo Evropskou unii. Svou diplomovou práci jsem rozdělila do 3 hlavních částí. V první kapitole jsem se věnovala legislativě související s prevencí závažných havárií a skladování nebezpečných látek. Dále jsem také popsala objekt ČEPRO a.s., sklad Včelná. Druhá obsahuje výsledky, ke kterým jsem dospěla v průběhu psaní mé diplomové práce. Třetí kapitola obsahuje diskuzi na dané téma.
The sector determination of emergency plan for ČEPRO, Corp. - store Včelná, by act No. 59/2006 Sb., about the prevention of hard accidents.
Keywords: ČEPRO a.s. sklad Včelná; Hodnocení rizik; Nebezpečná chemická látka; Seveso II; Vyhláška MV 103/2006; Zákon 59/2006 Sb.ve znění platných předpisů; Závažná havárie; Zóna havarijního plánování; ČEPRO inc. the storage area of Včelná; risk assessment; dangerous chemical substancest; Seveso II; public notes the Department of Home Affairs 103/2006; act No.59/2006 of Collection; Dangerous accident; Zone of emergency planning