Stravovací návyky dětí staršího školního věku. - Michalcová, Ivana (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato práce je zaměřena na zjištění stravovacích návyků u dětí staršího školního věku, které studují na druhém stupni základních škol a jejich možné zlepšení návrhem edukačního materiálu. Sledování stravovacích návyků se uskutečnilo pomocí záznamových archů a zúčastnili se ho žáci ze Základní školy v Netolicích. K vyhodnocení záznamových archů jsem použila program E- kalkulačka, který je součástí stránek www.flora.cz. Tato aplikace záznamových archů se uskutečnila v měsíci lednu roku 2009. Výzkumného sledování se celkem zúčastnilo 38 žáků obou pohlaví, ve věku od 11 do 15 let.
Eating habit children elderly school age.
Keywords: stravovací návyky; starší školní věk; výživa; energetický příjem; ating habits; older school age; nutrition; energy intake.