Výtvarné činnosti v rámci zájmových útvarů v DDM - Minaříková, Jana (Jihočeská univerzita, 2015)
V práci se budu zabývat výtvarnými kroužky: Kreativní tvorba, Kresba a malba, Pastelka a Keramika. Výtvarnou činností, která je součástí různých oslav, např. při Dni dětí, městských slavnostech, vánočních trzích apod.. Okrajově se zmíním a letních malířských kurzech a jednorázových akcích, které DDM pořádá pravidelně jedenkrát měsíčně pro veřejnost. V praktické části se budu věnovat rozboru prací jednotlivých útvarů a činností. Při přípravě činností vycházím ze studia knih, zabývajících se výtvarnou činností, dějinami výtvarného umění a lidové kultury, historie města Stříbra. Budu popisovat a dokumentovat některé ze schůzek a akcí s dětmi.
Art activities as a part of courses at DDM
Keywords: výtvarné techniky; kresba; malba; grafika; keramika; tradice; svátky; volný čas; art techniques; drawing; painting; graphics; ceramics; traditions; habits; leisure time