Zpracování plánu společných zařízení pro komplexní pozemkovou úpravu - Hnídková, Petra (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem této diplomové práce je zpracování plánu společných zařízení pro komplexní pozemkovou úpravu. Řešeným územím je k.ú. Horní Slověnice. Teoretická část se zabývá popisem pozemkových úprav, průzkumových prací a definicí společných zařízení se zaměřením na opatření ke zpřístupnění pozemků, protierozní opatření půdního fondu, opatření k ochraně a tvorbě životního prostředí a opatření vodohospodářská. V části praktické je charakterizováno vybrané území a jsou zde popsány nejvýznamnější problémy v rámci společných zařízení v dané lokalitě.
Projection of common facilities plan for the complex land consolidation
Keywords: společná zařízení; pozemková úprava; průzkumové práce; vodní eroze; územní systém ekologické stability; cestní síť; common facilities; land adjustments; exploratory work; water erosion; territorial system of ecological stability; road network