Adaptivní prioritní fronty - Melichar, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá řešením zahlcení daty v malých systémech. V oblasti sportu, například pro maratony a městské běhy je charakteristický vysoký počet účastníků a hostů. To vytváří tlak na toky dat mezi datovými systémy vedoucí až k zahlcení. Tím mohou informace pro zdravotníky uvíznout ve frontě dat. Cílem práce je řídit komunikaci s nadměrnými toky dat ze serveru k zájemcům o výsledky závodů a zároveň akceptovat některé požadavky na informace v reálném čase ve směru klient server, o prioritách pro hasiče či zdravotníky nemluvě.
Adaptive priority queues