Analýza životního stylu klientů ve vybraných pobytových zařízeních - Vařeková, Barbora (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato diplomová práce se zabývá životním stylem seniorů ve vztahu s aktivizačními programy ve vybraném výzkumném zařízení. Teoretická část se zaměřuje především na proměny týkající se stáří a s tím spojena aktivita seniorů v jejich volném čase. Součástí je také popis sociální pečovatelské služby daného zařízení, kde probíhalo výzkumné šetření.Zde byl použit kvalitativní výzkum složený z metody rozhovoru a pozorování. Pro zjištění výsledků bylo vybráno pět aktivních klientů a jedna aktivizační pracovnice.
Client lifestyle analysis in selected residential facilities
Keywords: senior; aktivita; volný čas; životní styl; pohybová činnost; aktivizační program; senior; activity; leisure; lifestyle; physical activity; activation program