Způsoby konzervace zemědělských produktů - Šmíd, David (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato bakalářská práce se zabývá způsoby konzervace zemědělských produktů, a to jak rostlinných tak živočišných. První část práce je věnována jednotlivým metodám konzervace, jejich výhodám a nevýhodám. Druhá a třetí část je zaměřena na jednotlivé konzervační metody rostlinných a živočišných produktů a také na dobu údržnosti konzervovaných výrobků. Ve čtvrté části jsou uvedeny moderní trendy v současné konzervaci.
Preservation Methods of Food Products
Keywords: konzervace; konzervování; údržnost; potraviny; conservation; canning; maintainance; food