Informační systém pro hudební školy - Svoboda, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2013)
Tématem práce je tvorba informacního systému pro hudební školy. Práce je rozdelena do dvou cástí. První cást obsahuje analýzu problému a abstraktní návrh rešení. Druhá cást se zabývá implementací a nasazením do provozu. Informacní systém je navržen s durazem na další funkcní a technologickou rozširitelnost. Výsledkem je systém s architekturou orientovanou na služby (SOA). Webové uživatelské rozhraní je implementováno pomocí nekolika portletu bežících v portálu Liferay. Poskytovatelem webových služeb pres protokol SOAP je samostatná aplikace. Obe aplikace používají jako zdroj uživatelských rolí a identit LDAP server.
Information system for music school
Keywords: LDAP; SOAP; SOA; Spring; Hibernate; Liferay; Java EE; webová aplikace; informační systém; LDAP; SOAP; SOA; Spring; Hibernate; Liferay; Java EE; web application; information system