Heroes Against Nature in John Steinbeck's Novels/Vztah hrdinů k přírodě v románech J. Steinbecka - Švojgrová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato bakalářská práce se bude věnovat tématice spojitostí lidské existence s přírodním prostředím v duchu tradice amerického naturalismu. Práce v úvodu nejprve stručně charakterizuje literární tradici amerického naturalismu od počátků až po 30. léta 20. století a poté na základě teoretických předpokladů začlení do tohoto literárního kontextu dílo Johna Steinbecka. Jádrem práce bude literární analýza kratších autorových próz (To a God Unknown, The Pastures of Heaven, Of Mice and Men). Práce se v závěru pokusí o postižení autorovy symboliky prostředí ve vztahu k hrdinům jeho prózy.
Heroes Against Nature in John Steinbeck's Novels