Návrh a vybudování sítě bodů podrobného polohového bodového pole metodou geodetickou a GPS. - Válka, Michal (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato diplomová práce byla zpracována na téma: Návrh a vybudování sítě bodů podrobného polohového bodového pole metodou geodetickou a GPS. Cílem bylo provést rekognoskaci terénu, zhodnotit stávající stav bodového pole v dané lokalitě, podle potřeby ho doplnit v hustotě pro podrobné mapování velkého měřítka a zaměřit. Součástí byly veškeré výpočty, vyhodnocení přesnosti a zpracování grafických příloh. Síť bodů byla budována v katastrálním území Horní Planá v povodí toku Ostřice. Na základě geodetických údajů a mapových podkladů byla provedena rekognoskace zvolené lokality, stabilizace nových bodů PPBP a poté jejich polohové zaměření. Celkem bylo stabilizováno 14 nových bodů. Ty byly zaměřeny totální stanicí Leica TC407 pomocí oboustranně připojeného a oboustranně orientovaného polygonového pořadu a GPS aparaturou Trimble 4600LS pro rychlou statickou metodu.
Project and realisation of the network for planimetry control points using the methods geodetic and GPS.
Keywords: podrobné polohové bodové pole; geodetická metoda; GPS; polygonový pořad; detailed point network of positional point field; geodetic method; GPS; polygonal traverse