Naplňování potřeb nadaných dětí v běžné MŠ z pohledu rodičů - Vretonko, Rut (Jihočeská univerzita, 2020)
Teoretická část definuje samotný pojem nadání, stručnou charakteristiku nadaného dítěte, vztah rodiny a sourozenců nadaného dítěte a legislativu ve vztahu ke vzdělávání nadaných děti. Cílem praktické části práce je mapování zkušenosti a postojů rodičů s problematikou výchovy a vzdělávání nadaných a mimořádně nadaných děti v rodině a ve školských zařízeních a následně tento získaný poznatek porovnat se současným stavem.
Fulfilling gifted children's needs in the kindergarten (from parent's perspective)
Keywords: Nadání; talent; PPP; inteligenční testy; akcelerace; vzdělávání; výchova; předškolní věk; Talent; Educational and Psychological Counseling; Intelligence tests; Acceleration; Education; Upbringing; Preschool age