Testování elektronické zábrany "ELZA 2" jako aktivní ochrany před vstupem vydry říční do rybochovných objektů - Gučík, Michal (Jihočeská univerzita, 2010)
Vydra říční je druh běžně se vyskytující na většině území ČR. Přestože se jedná o chráněného živočicha, působí poměrně značné škody rybářskému hospodaření. V současné době neexistuje zcela efektivní způsob prevence vstupu vydry do rybochovných objektů. Tato práce se proto zabývá pokusem, je-li možné zabránit vydře ve vstupu do areálů šetrným způsobem, prostřednictvím elektronické zábrany "ELZA 2."
Electronic fish barrier "ELZA 2" protecting fishing objects from eurasian otter input
Keywords: elektronická zábrana; vydra říční; rybochovné objekty; škody způsobené vydrou; electronic barrier; eurasian otter; fish nursery; damages caused by otter