Tvorba a implementace Školního vzdělávacího programuu studijního oboru Dopravní provoz v podmínkách Vyšší odborné školy, střední průmyslové školy automobilní a technické v Českých Budějovicích - Ilko, Vítězslav (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce se věnuje problematice tvorby a implementace Školního vzdělávacího programu (ŠVP)studijního oboru Dopravní provoz v podmínkách VOŠ, SPŠ automobilní a technické v Českých Budějovicích. Zabývá se obecnými východisky a předpoklady tvorby a vlastní realizace ŠVP v návaznosti na požadavky stanovenými Rámcovým vzdělávacím programem(RVP). Popisuje proces konverze požadavků RVP do podmínek konkrétního ŠVP v dané škole a vlastní realizaci nového modelu výuky dle zásad ŠVP. Práce shrnuje kvantifikovatelné výsledky zavedení ŠVP v porovnání se stávajícím Učebním plánem pro daný obor studia a porovnává očekávané přínosy plynoucí ze zavedení ŠVP pro danou školu. Zabývá se rovněž možností dalšího užití daného ŠVP studijního oboru Dopravní provoz pro tvorbu navazujících ŠVP jiných oborů, příp.škol.
Creation and Implementation of the Education Plan in transport operations in terms of the College of Transport and Automobiles
Keywords: Výchova a vzdělávání; výchovně-vzdělávací proces; kurikulum; učební standarty; vzdělávací programy a plány; kompetence; učení; přínosy.; EDUCATION; EDUCATIONAL PROCESS; CURRICULUM; LEARNING STANDARS; EDUCATIONAL PROGRAMME; COMPETENCE; QUALIFICATION; TEACHING AND LEARNING; BENEFITS SCHOOL EDUCATIONAL PROGRAMME (SEP) GENERAL EDUCATIONAL PROGRAMME (GEP)