Spolupráce učitelů základní školy a pracovníků pedagogicko psychologické poradny při vzdělávání a výchově žáků se specifickými poruchami učení a poruchami chování - Jechová, Sylva (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce je výsledkem teoretických poznatků a výzkumu, který jsem prováděla mezi zaměstnanci Pedagogicko-psychologické poradny v Jindřichově Hradci a učiteli Základní školy v Chlumu u Třeboně. Teoretické poznatky ve své bakalářské práci čerpám z odborných zdrojů a práci prokládám výsledky kvalitativního výzkumu. Odborná literatura mi pomohla popsat zařízení pedagogicko-psychologické poradny a základní školy a zmapovat cíle obou zařízení. Dále se zabývám pracovníky pedagogicko-psychologické poradny a učiteli základní školy a jejich vzájemnou spoluprací při výchově a vzdělávání žáků se specifickými poruchami učení a poruchami chování. V závěru se věnuji zhodnocení spolupráce mezi oběma subjekty a možnému zefektivnění této spolupráce.
Cooperation of Teachers in Elementary School and Employees of the Pedagofical- Psychological Counselling in Education of Pupils with Education or Behaviour Disorders
Keywords: Pedagogicko-psychologická poradna; základní škola; speciální pedagog; psycholog; sociální pracovník; učitel; výchovný poradce; pedagogical-psychological counselling; elementary school; special educator; psychologist; social worker; teacher; educational counsellor