Stanovení tržní hodnoty podniku - Brázdová, Nela (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem diplomové práce je na základě teoretických a praktických poznatků ocenit vybraný podnik pro vnitřní potřeby společnosti, a to na úrovni tržní hodnoty podniku. Pro daný účel byla vybrána akciová společnost BRÁZDA-AUDIT a. s., která se zabývá znaleckou činností v oboru ekonomika. Stanovení tržní hodnoty podniku je provedeno metodou DCF entity. Pro doplnění informací o hodnotě podniku je realizováno ocenění metodou kapitalizovaných čistých výnosů a majetkové ocenění metodou substanční na principu reprodukčních cen.
Determination market value of company
Keywords: podnik; tržní hodnota; metoda DCF entity; metoda EVA/MVA; metoda kapitalizovaných čistých výnosů; substanční hodnota na principu reprodukčních cen; company; market value; evaluation methods; DCF entity method; EVA / MVA method; Method of net income capitalization; substant method on base of reproductive prices