Potravní ekologie koní v kontextu ochranářského managementu krajiny - Hájková, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato práce jako koncipována jako review informací o potravní ekologii ferálních a divokých koní holarktických lokalit, jejich preferenci habitatů, impaktu na vegetaci a kompetičním překryvu s jinými herbivory. V kontextu práce byl vytvořen optimalizovaný protokol pro sběr potravních dat.
Feeding ecology of horses in the context of conservation landscape management
Keywords: potravní ekologie koní; ferální koně; ochranářský management krajiny; potravní preference; habitatové preference; dopad na vegetaci; kompetiční překryv; horses; feral; free ranging; feeding ecology; diet preference; habitat preference; landscape management; grazing