Problematika ocenění specifických nemovitostí - kulturní památka - Baťhová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2020)
Práce se zabývá oceněním specifické nemovitosti. V rámci rešerše je nutné definovat základní pojmy, rozebrat způsoby ocenění, které budou použity při zjištění jak ceny obvyklé, tak ceny zjištěné. Rozebrat celý postup ocenění od sběru dat po výsledky. V praktické části pak získat výsledky při použití různých metod a demonstrovat komplikace, které provázejí ocenění takto jedinečných nemovitostí.
The issue of valuation of specific real estate - a cultural monument
Keywords: nemovitost; kulturní památka; cena; hodnota; oceňování; real estate. cultural monument; price; value; valuation