Znalosti radiologických asistentů v oblasti radiační ochrany - Jiraňová, Anna (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce se zabývá znalostmi v oblasti radiační ochrany u studentů v oboru Radiologický asistent. Teoretická část mé bakalářské práce se zabývá tématikou radiační ochrany. Úkolem radiační ochrany před ionizujícím zářením je osvojit si informace důležité pro ochranu zdraví. Cílem této práce bylo zjistit úroveň znalostí respondentů kombinovaného a prezenčního studia v oboru Radiologický asistent v oblasti radiační ochrany na vybraných školách v České republice a následně informovanost těchto respondentů porovnat pomocí metod deskriptivní a matematické statistiky. V rámci této práce byly stanoveny hypotézy: "Úroveň znalosti studentů kombinovaného a prezenčního studia bude srovnatelná." "Znalosti radiologických asistentů budou mít normální rozdělení." K dosažení vymezeného cíle a ověření hypotéz bylo nutné vytvořit dotazník zaměřený na danou tématiku a uskutečnit dotazníkové šetření. Dotazník obsahoval 15 otázek. Výzkumný soubor tvořilo 57 respondentů prezenčního studia a 53 respondentů kombinovaného studia, celkem 110 dotazníků ze sedmi vysokých škol v České republice."
Knowledges of the radiology assistants in the field of radiation protection
Keywords: radiační ochrana; znalosti respondentů kombinovaného a prezenčního studia; statistické metody; radiation protection; knowledge of students enrolled in full-time and combined forms of studies; statistical methods