Analýza vybraných služeb v odvětví energetiky - Medve, Lenka (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem práce je zanalyzovat tržní podmínky nabízení služeb a komunikace se zákaz-níky v energetickém průmyslu. Důležitým aspektem je využití informací od více subjektů podnikajících v tomto průmyslu. V práci jsem použila informací, jak od dominantních dodavatelů, tak i od alter-nativních dodavatelů. Informace, které jsou v práci použité, jsou z části informace získané z veřejných zdrojů Operátora trhu (OTE a.s.), Energetického regulačního úřadu (ERÚ) a dle platné legislativy ČR platné k datu zpracování této bakalářské práce, především tzv. ?energetic-kého zákona? (zákon č. 458/2000 Sb., o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických odvětvích a o změně některých zákonů). V práci jsou použity i některé analytické propočty pro porovnání cenové nabídky eko elektřiny, včetně dopadu do nákladů vzorového příkladu. Zároveň se zmíním o zdro-jích z obnovitelných zdrojů, což je v současné době jedna z možností a uvažovaných hlav-ních zdrojů do budoucna. V závěru práce jsou veškeré poznatky a zkušenosti shrnuty do doporučení a očeká-vání trendů v energetickém průmyslu.
Analysis of selected services in the energy sector
Keywords: analýza; elektřina; dodavatel; odběratel; cena; služby; zákazník; trh; sazba; smlouva; analysis; electricity; supplier; customer; price; service; customer; market; rate; contract