Analýza krajinných změn vlivem pozemkové úpravy - Dvorský, David (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce se zabývá analýzou plánu společných zařízení projektu komplexní pozemkové úpravy katastrálního území Ostrov na Šumavě. První část bakalářské práce se zabývá podrobným studiem odborné literatury na téma změna struktury krajiny vlivem pozemkové úpravy. Dále práce zkoumá vývoj na daném katastrálním území od roku 1952 až do současnosti. Podrobně se zabývá vývojem cestní sítě a rozptýlené zeleně.
Analysis of landscape changes due to land consolidation
Keywords: Pozemkové úpravy; prvky krajinné struktury; rozptýlená zeleň; cestní síť; Land consolidation; elements of landscape structure; sparse vegetation; road network