Využití industriálního dědictví v rozvoji cestovního ruchu na příkladě Jindřichohradeckých místních drah - Řeháčková, Jana (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce se zabývala analýzou primárních a sekundárních nabídek v zázemí tratí společnosti JHMD, a. s. Tato společnost provozuje jedny z posledních úzkokolejných tratí u nás. Jedná se o významnou technickou památku, která se vhodně využívá pro rozvoj cestovního ruchu v dané oblasti. Na základě výsledků z marketingového šetření a situační analýzy autorka provedla segmentaci návštěvníků, dále pak navrhla nový produkt a inovovala produkty stávající.
A usage of industrial heritage in tourism development on case of local railways Jindřichův Hradec
Keywords: cestovní ruch; rozvoj cestovního ruchu; industriální dědictví; kulturní památka; historická památka; železniční trať; tourism; travel; tourism development; industrial heritage; cultural monument; historical landmark; railway