Rekonstrukce historického obrazu krajiny pro potřeby pozemkových úprav - Roba, Kamil (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato BP se zaobírá analýzou krajiny na vybraném KÚ Litvínovice. Obec se nachází přibližně 7 kilometrů jihozápadně od centra Českých Budějovic. Nejprve jsem se zaměřil na popis daného KÚ na kterém byl vypracován popis. Poté následovalo porovnání historického obrazu krajiny pro potřeby PÚ a to pro roky 1842, 1952 a 2015. Jednotlivá časová období byla porovnána a vyhodnocena pro potřeby PÚ. Mezi hlavní prvky, které byly porovnávány patří LU, tabulky a grafy pro dané období. Podrobné srovnání ukazuje na rčitý vývoj krajiny na vybraném KÚ a vyhodnocuje změny v průběhu let. Každá složka krajiny byla vyhodnocena samostatně pro snadnější orientaci.
Reconstruction of historical landscape painting to landscaping needs
Keywords: analýza krajiny; pozemkové úpravy; land use; krajinné složky; vývoj krajiny; Landscape analysis; land consolidation; land use; landscape components; landscape development