Význam japonských zahrad: umělecké a duchovní souvislosti - Špičáková, Hana (Jihočeská univerzita, 2015)
Práce se zabývá uměleckým a duchovně-náboženským významem japonských zahrad. Popisuje jejich vznik a vývoj a uvádí jednotlivé typy zahrad. Nastiňuje různé vlivy, které působily na japonské zahrady, a ukazuje rozdíl japonské kultury oproti západnímu světu.
The significance of japanese gardens: artistic and spiritual context
Keywords: Klíčová slova: Zahrada; zen; náboženství; estetika; kultura; příroda; historie; Japonsko.; Key words: Garden; zen; religion; aesthetics; culture; nature; history; Japan.