Hodnocení krajinného rázu na příkladu Zbudovských blat - Svátová, Petra (Jihočeská univerzita, 2016)
Práce se zabývá základním hodnocením krajinného rázu na příkladu Zbudovských blat se zaměřením na lokalitu Mokřin u Vomáčků. Základní hodnocení krajinného rázu proběhlo z vytipovaných stanovišť L1, L2 a L3 v katastrálním území Zliv u Českých Budějovic. Mokřiny u Vomáčků jsou přírodní rezervací. Praktická část práce zahrnuje hodnocení krajinného rázu z výše uvedených stanovišť. V rámci terénního průzkumu byla vyhodnocena faunistická a floristická data na základní úrovni. V území byl vyhodnocen i stav znečištění ovzduší.
Landscape character assessment for example Zbudovská blata
Keywords: krajina; krajinný ráz; Mokřiny u Vomáčků; landscape; landscape assessment; Vomáčka wetlands