Řízení distribuce v obchodním řetězci - Fabešová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2009)
Tématem této diplomové práce je analýza vztahů s dodavateli a odběrateli se zaměřením na logistiku především na materiálové a informační toky. Cílem je popsat a zhodnotit distribuční řetězec a jeho části obchodní skupiny Flosman - Flop a najít obecně platné postupy vedoucí ke zlepšení a úsporám nákladů. Vlastní práce je rozdělena do šesti částí. V prvních dvou je pojednáno o vzniku, charakteristice a struktuře společností. Třetí a čtvrtá část je věnována distribuci se zaměřením na materiálové a informační toky firem. Poté následuje analýza konkurence a na závěr jsou uvedeny návrhy na zlepšení s odpověďmi na stanovené hypotézy.
Management of distribution in the business chain
Keywords: Distribuce; materiálové a informační toky; konkurence; struktura obchodní skupiny Flosman {--} Flop; Distribution; material and information flows; competition; structure of trade block Flosman - Flop