Přístup k prvnímu ošetření novorozence v rozmezí dvaceti let - Formanová, Renata (Jihočeská univerzita, 2011)
V bakalářské práci na téma ?Přístup k prvnímu ošetření novorozence v rozmezí dvaceti let? jsem se zabývala problémem prvního ošetření novorozence v 90. letech minulého století a ošetřením novorozence v současnosti. Cílem prvního ošetření novorozence je zajistit vhodné podmínky pro nerušený přechod novorozence z intrauterinního do extrauterinního života a zajistit tak dobrý a ničím nerušený nástup poporodní adaptace
Access to the first treatment of the newborn within twenty years
Keywords: Dětská sestra; Minulost; Novorozenec; Ošetřovatelská péče; Porodní asistentka; baby sister; past; newborn; nursing care; midwife