Vzdělávání dospělých - Kubelová, Kamila (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem této bakalářské práce je nastínit problematiku vzdělávání dospělých, představit program Národní soustavy kvalifikací, který obsahuje přehled existujících možností na doplnění vzdělání a vytvořit návrh na formu závěrečných zkoušek rekvalifikačního oboru Kadeřník a jeho začlenění do této soustavy.
Problems of adult education.
Keywords: rekvalifikace; Národní soustava kvalifikací; odborný výcvik; závěrečná zkouška rekvalifikačního oboru; kadeřník; kvalifikační standard; hodnotící standard; profesní a úplná profesní kvalifikace; Retraining (requalification); National Qualifications Framework; vocational traning; final examination of retraining course; hairdresser; qualification standard; evaluation standard; professional and full professional qualifications