Analýza pohybových aktivit adolescentních chlapců - Fléglová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2015)
Diplomová práce se zabývá analýzou pohybových aktivit adolescentních chlapců. Práce je členěna na dvě hlavní části, část teoretickou a část praktickou (výzkumnou). Teoretická část se zaměřuje na vymezení pojmů, jako jsou: zdravý životní styl, pohyb, pohybová aktivita a pohybová aktivnost. V teoretické části se autorka dále zabývá zásadami zdravého životního stylu, přínosem sportu pro kvalitu života nebo vlivem pohybových aktivit na zdraví. Výzkumná část se zabývá zpracováním dotazníků zjišťujících pohybovou aktivnost a následným návrhem vhodného programu PA pro adolescenty. Výzkumem bylo zjištěno, že dostatečné pohybové aktivity dosahuje pouze 39% studentů.
Analysis of physical activity in adolescent boys.
Keywords: pohybová aktivita; adolescence; sport; pohyb; zdravý životní styl; physical activity; adolescent age; sport; movement; healthy life style