Sherlock Holmes a Otec Brown: dva hrdinové a dvě cesty detektivního románu - Záhorová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce se zaměřuje na komparativní analýzu detektivních příběhů Sira Arthura Conana Doyla a Gilberta Keitha Chestertona, s důrazem na celkovou charakteristiku hlavních postav detektivů Sherlocka Holmese a otce Browna. Samostatné kapitoly jsou věnovány biografiím obou autorů. V práci je dále popsán vznik a vývoj detektivního žánru, zmíněni jsou jeho zakladatelé i hlavní představitelé.
Sherlock Holmes and Father Brown: Two Heroes and Two Ways of the Detective Novel
Keywords: Holmes; Brown; Doyle; Chesterton; detektivka; dedukce; zločin; Holmes; Brown; Doyle; Chesterton; detective story; deduction; crime