Vyučování geometrie na prvním stupni ZŠ s využitím programu dynamické geometrie - Geonextu. - Kovářová, Jana (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce se skládá ze tří částí. První částí je učební plán, který je vytvořen a zpracován pro 4. ročníky základních škol ve formě pracovních listů. Je zde uveden také seznam témat pro výuku geometrie. Druhou částí je realizace učebního plánu, jednak výuka geometrie klasickou formou, jednak výuka stejného učiva s podporou počítačů a s využitím programu dynamické geometrie Geonextu. Třetí část obsahuje vyhodnocení obou forem výuky, jejich porovnání a zaznamenání výhod a nevýhod. V této části je popsáno, jak žáci pracovali s Geonextem při výuce geometrie, jak řešili dané úlohy, co pro ně bylo zajímavé a co jim dělalo problémy při obou formách výuky.
Teaching geometry at primary school using computer, concretely dynamic geometry system - Geonext.