Analýza krmivové základny v Agro-B s.r.o., Kardašova Řečice a návrhy na její zlepšení - Píchová, Ivana (Jihočeská univerzita, 2007)
V letech 2005-2006 proběhla ve sledovaném podniku analýza rostlinné výroby a posouzení typologické struktury vybraných travních porostů. Byly sledovány kvalitativní znaky vyrobených objemných krmiv. Byly posouzeny plochy jednoletých, víceletých pícnin a trvalých travních porostů a produkce píce u využívaných pícních porostů a posouzen stav a kategorie chovaných hospodářských zvířat.
Analysis of fodder crop production in Agro B s.r.o., Kardašova Řečice and projects to it´s improvement
Keywords: Zemědělský podnik; Rostlinná výroba; Krmné plodiny; Silážní kukuřice; Kvalita krmiva; Trvalé travní porosty; Botanická skladba; Produkce sena; Hospodářská zvířata; Farming business; Plant production; Fodder crops; Fodder maize; Fodder guality; Permanent grasslands; Botanical composition; Hay production; Stock cattle