Vstup dítěte do mateřské školy - Kehmová, Jindřiška (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem této práce je popsat problémy, které se vyskytují při vstupu dítěte do mateřské školy. Teoretická část je zaměřena na činitelé, kteří tuto skutečnost ovlivňují. Je zde tedy popsaná osobnost dítěte z hlediska temperamentových vlasností, dále rodina a její funkce, výchovný styl a typy rodin. Další část je zaměřena na mateřskou školu, jsou zde uvedeny typy mateřských škol a popis, jak probíhá vstup dítěte do mateřské školy a následující adaptační období. Praktická část se zaměřuje na výzkum, který byl proveden dotazníkovou metodou a má za cíl zjistit, jaké potíže při vstupu dítěte do mateřské školy se nejčastěji vyskytují a jak rodiče a učitelky mohou dítěti ulehčit toto období.
The entrence of a child to the kindergarten