Volný čas seniorů - Maliňáková, Věra (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce se zabývá volným časem starých lidí. Smyslem práce je zpracování problematiky volného času seniorů se zaměřením na univerzity třetího věku v České republice. V první řadě je popsán volný čas obecně. V další části je zpracováno téma stárnutí a stáří. Jsou zde vymezená a popsaná období stáří se všemi změnami, které tento proces doprovází. Ve třetí části se práce zabývá univerzitami třetího věku jako možnosti smysluplného využití volného času. V závěru je provedena sonda formou dotazníku. Cílem dotazníku je zhodnocení spokojenosti seniorů se studiem na univerzitě třetího věku, problémům tohoto způsobu vzdělávání a vlivu studia na člověka
Leisure Time of Seniors
Keywords: senior; stárnutí a stáří; volný čas; studium seniorů; univerzity třetího věku; důchod; senior; aging and old age; leisure time; study of seniors; university of the third age; retirement