Očekávání a realita v Domově pro matku a dítě - Čandová, Jaroslava (Jihočeská univerzita, 2009)
Bakalářská práce se zabývá popisem problematiky matek s dětmi, které se ocitnou v nepříznivé životní situaci a jsou odkázány na pomoc azylového zařízení. Teoretická část popisuje rodinu, její funkce a také legislativní ochranu rodiny. Praktická část je zaměřena na Domov pro matku a dítě ve Vlašimi, jak toto zařízení pomáhá zapojit matky do běžného způsobu života. Jaké cíle si matky stanovily při vstupu do azylového zařízení, na očekávání a realitu při jejich návratu do většinové společnosti.
Expectation and reality in the house for the mother and the child