Vytvoření projektu fyzické bezpečnosti - Schneiderová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2011)
Vytvoření systému opatření, která mají neoprávněné osobě zabránit nebo ztížit přístup k utajované informaci, nebo alespoň zaznamenat pokus o něj. Je nutné vybrat fyzické osoby, které budou mít přístup k utajované informaci, jejich výchova a obrana. Nakonec nesmíme zapomenout na administrativní bezpečnost - systémová opatření při tvorbě, příjmu, evidenci, zpracování, ukládání, přepravě a archivaci utajovaných informací.
Physical security precautions
Keywords: fyzická bezpečnost; utajovaná informace; NBÚ; Věstník; certifikace; physical security; classified information; National security authority; Bulletin; certification