Stanovení glykovaného hemoglobinu metodou HPLC - Kuníková, Martina (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato bakalářská práce je věnována stanovení glykovaného hemoglobinu pomocí metody HPLC na dvou analyzátorech D-10 firmy Bio-Rad. V rámci práce byly změřeny a vyhodnoceny hodnoty vzorků interní kontroly kvality na dvou přístrojích v období listopad 2019 až březen 2020. Byla provedena pravidelná verifikace metody na dvou přístrojích. Dále byly změřeny vzorky SEKK v plánovaném cyklu EHK Kompenzace diabetu KD 1/20. Každý měsíc bylo prováděno pravidelné srovnání obou přístrojů na laboratorních vzorcích, celkem 50 vzorků. Výsledky této práce jsou součástí sledování kontroly kvality laboratorního stanovení a podkladem pro zlepšování kvality práce v laboratoři.
Determination of glycated hemoglobin by HPLC method
Keywords: Diabetes mellitus; glykovaný hemoglobin; chromatografie; HPLC; Diabetes mellitus; glycated hemoglobin; chromatography; HPLC