Vliv oddílových činností na zdraví dětí a mládeže v jihočeském regionu. - Čejdíková, Martina (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato práce zkoumá celkový přínos volnočasových organizací pro práci s dětmi a mládeží a jejich úlohu v dnešní době. Cílem práce je srovnání kvality zdraví v oblasti fyzické, duševní a sociální u dětí, které navštěvují pravidelnou oddílovou činnost s dětmi bez volnočasových aktivit. Výsledky práce ukazují, že vliv oddílových činností přináší svým členům takové hodnoty, které prospívají jejich kvalitě zdraví a zdravému životnímu stylu dnešní doby více, než je tomu u dětí bez volnočasových aktivit. Zároveň je v práci poukazováno na to, že jsou tyto hodnoty získané v oddílech využitelné i v jejich dalším životě. Práce se konkrétně zaměřuje na 1. středisko Zálesák v Českých Budějovicích. Výsledky práce mají výstupní podobu studijní opory pro studenty Katedry výchovy ke zdraví PF JČU, případně pro učitele ZŠ nebo rodiče.
Influence of children´s and youth´s clubs in South Bohemia on their health.
Influence of children´s and youth´s clubs in South Bohemia on their Health.
Keywords: zdraví; volný čas; zážitková pedagogika; vývoj osobnosti; zdravý životní styl; hodnotová orientace; health; free time; experience education; development of personality; healthy lifestyle; value orientation