Produktivita práce ve výrobním podniku ve vztahu k jeho finanční situaci - Tvrzová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce se zabývá produktivitou práce a ukazateli finanční analýzy. Hlavním cílem je zhodnotit vztah mezi produktivitou práce a finanční situací podniků. Práce je rozdělena do tří částí. První část je teoretická, která definuje typy produktivity, měření produktivity a ukazatele finanční analýzy. Dále je popsána metodika, ve které jsou obsaženy postupy a vzorce, které byli použity v poslední části této práce. V praktické části jsou charakterizovány vybrané výrobní společnosti. Tato kapitola se dále zabývá výpočtem produktivity práce a finanční situací podniků. Jsou zde vypočítány ukazatele rentability, aktivity, zadluženosti a likvidity. Dále jsou podniky hodnoceny pomocí bonitních a bankrotních modelů. Na konci této části je zhodnocení vztahu mezi produktivitou práce a finanční situací podniků. Veškerá data použitá v bakalářské práci jsou získána z databáze ALBERTINA za období 2015 - 2016.
Labour productivity in the manufacturing enterprise in the context of its financial situation
Keywords: produktivita práce; finanční analýza; benchmarking; společnosti; labour productivity; financial analysis; benchmarking; enterprises