Vliv masmédií na volný čas u studentů středních škol - Vítková, Petra (Jihočeská univerzita, 2013)
ABSTRAKT VÍTKOVÁ, P. Vliv masmédií na volný čas u studentů středních škol. České Budějovice, 2012. Bakalářská práce. Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích. Teologická fakulta. Katedra Pedagogiky. Vedoucí práce RSDr. Ján Mišovič CSc. Klíčová slova: média, televize, internet, volný čas, mládež, hodnotová orientace, volnočasové aktivity, neziskové organizace Práce se zabývá vymezením základních pojmů spojených s masovými médii a jejich vlivem na trávení volného času u studentů na jihočeských středních školách. Tato práce se skládá z teoretické a praktické části. V teoretické části, jsou vysvětleny základní pojmy, kam patří, média, masová komunikace, televizní vysílání a internet a jejího možného vlivu na mládež. Dále se práce zabývá hodnotovou orientací a uplatnění volného času u mladých lidí s ohledem na média. V praktické části prezentuji výsledky šetření, které jsou porovnány s teoretickými a dalšími praktickými poznatky. Zvláště stojí za pozornost prioritní postavení internetu ve volném čase.
Mass Media and Their Impact on Leisure Time Activities of Secondary Shool Students
Keywords: Klíčová slova: média; televize; internet; volný čas; mládež; hodnotová orientace; volnočasové aktivity; neziskové organizace; Key words:media; television; internet; leisure time; teen-agers; value orientation; leisure time; non-profit organization