Analýza systému řízení kvality ve vybraném podniku - Ochranová, Iveta (Jihočeská univerzita, 2017)
Diplomová práce se zabývá analýzou systému řízení kvality ve vybrané organizaci. Teoretická část práce je zaměřena na historií a řízení kvality, principy kvality a její koncepce. Popisuje systém řízení kvality, jeho zavádění a dokumentaci. Nezbytnou součástí pro snadnější orientaci v této problematice jsou všeobecné normy a normy související se žárovým zinkováním. V praktické části je charakterizována společnost zabývající se žárovým zinkováním, jsou zde popsány cíle organizace a proces žárového zinkování. Pro znázornění systému managementu kvality v praxi je v další části podrobně popsán technologický postup žárového zinkování. Pro sledování průběhu výroby byla vybrána jedna zakázka, která byla pozorována v každém kroku celého výrobního procesu žárového zinkování. V poslední části této kapitoly jsou analyzována data systému managementu řízení kvality a popsána Paretova analýza, která představuje jediný nástroj řízení kvality v této organizaci. Závěr práce obsahuje návrhy na zlepšení, ke kterým by společnost měla přistoupit, aby zkvalitnila systém řízení kvality, a zároveň tím předešla případným komplikacím.
Analysis of the quality management system in the selected company
Keywords: systém řízení kvality; normy; žárové zinkování; výrobní proces; odchylky; quality management system; standards; hot-dip galvanising; production process; differences