Etické aspekty v knize Tobijáš - Chmelová, Miroslava (Jihočeská univerzita, 2018)
Práce se zabývá rozborem vybraných etických aspektů v knize Tobijáš. V první části práce vysvětluje pojem etika. V druhé části rozebírá jednotlivé etické aspekty v knize. Ve třetí části se snaží zodpovědět, co o jednotlivých aspektech analyzovaných v druhé části říkají vybrané církevní dokumenty a teologické texty zabývající se etikou. V závěru se snaží odpovědět na otázku, zda mohou být pro náš život události z knihy Tobijáš etickým příkladem, jaký význam mají v dnešní době starozákonní texty týkající se etiky.
Ethical aspects in the Book of Tobit
Keywords: Etika; příběh; Tobit; Tobijáš; Sára; manželství; láska; modlitba; almužna; peníze; utrpení; Bůh; vztahy; Ethics; story; Tobit; Tobias; Sarah; marriage; love; prayer; alms; money; suffering; God; relationships