Slevové portály - Bagová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2017)
Téma své bakalářské práce jsem si zvolila slevové portály. Cílem práce je definovat a analyzovat jednotlivé právní vztahy, které se uskutečňují v průběhu nakupování prostřednictvím slevových portálů. Práce je rozdělena do dvou částí. První část je teoretický základ, kde se popisuje, na základě jakých smluv může vztah na slevovém portálu vzniknout. Práce se podrobněji zabývá kupní a zprostředkovatelskou smlouvou a všemi jejich náležitostmi. Poté následuje obecná charakteristika slevových portálů. Druhá, praktická část, se zabývá vlastním výzkumem. Výzkum je založen na porovnání obchodních podmínek třech vybraných slevových portálů, které operují na území České republiky, a to Slevomat.cz, Pepa.cz a Hyperslevy.cz. Druhou částí výzkumu je popsání mé vlastní zkušenosti s vybranými slevovými portály.
Discount portals
Keywords: slevové portály; kupní smlouvy; zprostředkovatelské smlouvy; práva z vadného plnění; Discount portal; sales contract; agency contract; distance contract