Šikana na středních školách - možnosti jejího řešení a prevence - Kůtová, Alena (Jihočeská univerzita, 2011)
Anotace Bakalářská práce na téma ?Šikana na středních školách ? možnosti jejího řešení a prevence? se zabývá tématem šikany, vztahu pedagogů k tématice šikany při řešení tohoto sociálně patologického jevu. Práce je členěna do tří částí podle obsahové souvislosti. Teoretická část práce se zabývá šikanou, jejími druhy, řešením a možnostmi prevence. Praktická část potom zkoumá výskyt šikany na středních školách a učilištích a její potírání.
Bullying at Secondery School - Possibilities of its Solving and Prevention
Keywords: Klíčová slova: šikana; druhy šikany; řešení šikany; sociálně patologické jevy; prevence.; Key words: school bullying; types of school bullying; solving the problems of school bullying; pathological phenomenons; prevention.