Pedagogika volného času v prostorách kostela sv. Mořice na Mouřenci u Annína - Kadlecová, Jana (Jihočeská univerzita, 2017)
Práce se zabývá pedagogikou volného času prováděnou v sakrální stavbě. Teoretická část charakterizuje pedagogiku volného času a její základní pojmy. Praktická část popisuje edukační prostor kostel sv. Mořice na Mouřenci u Annína a významné okolnosti a souvislosti jeho vzniku a existence. Seznamuje s metodikou provádění komentovaných prohlídek jako formou pedagogiky volného času. Popisuje, kategorizuje a odůvodňuje metodické elementy využívané v komentovaných prohlídkách.
The leisure education in the spaces of St. Moritz Church on Mourenec at Annín
Keywords: pedagogika volného času; volný čas; kostel; metoda; forma; prostředek; komentovaná prohlídka; leisure education; leisure; church; method; form; means; guided tour