Problematika začlenění tenisu do vyučovacího procesu tělesné výchovy na základních školách\\ - Voňavka, Petr (Jihočeská univerzita, 2008)
Diplomová práce je zaměřena na zjištění možných příčin, proč doposud není tenis začleněn do vyučovacího procesu na základních školách. Výzkumné šetření bylo provedeno formou dotazníkové metody na základních školách v regionech Vysočina a Jižní Čechy (prosinec 2007 - únor 2008). Teoreticko-didaktická část se zabývá historií tenisu, pohybovou a psychickou náročností tohoto sportu, především pak dostupností tenisu v rámci širokého okolí (z pohledu četnosti rozšíření hřišť a finančních nákladů na tenisové vybavení). Ve výzkumné části porovnáváme jednotlivé regiony, jejichž výsledky znázorníme v grafech. Zjištěné výsledky jsou uvedeny v diskusi a v závěrečné části práce.
Problems of tennis integration in physical education at elementary schools
Keywords: tenis; dostupnost; návrh řešení; dotazník; tennis; availability; suggestion of solutions; questionnaire