Vzájemné vazby účetnictví a daně z příjmů právnických osob - Bendová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2012)
V první části této práce jsou zaznamenány teoretické poznatky o účetních nákladech a výnosech. U daně z příjmů právnických osob jsou vymezeny všechny skutečnosti týkající se této problematiky.Na začátku praktické části je charakterizována společnost, jejíž data jsem využila při zpracování této práce. Dále jsou analyzovány jednotlivé nákladové účty, na kterých společnost evidovala v letech 2009 ? 2011 náklady daňově neuznatelné a výnosy, které nevstupují do výpočtu daně z příjmů. Poté je uveden postup zjišťování daňové povinnosti společnosti za rok 2011, která je porovnána s vypočtenou daňovou povinností za rok 2010 a 2009.
Mutual relations of accounting and taxation of corporate income
Keywords: náklady; výnosy; daň z příjmů právnických osob; účetní období; výsledek hospodaření; costs; returns; income tax of artificial persons; fiscal period; economy result