Kolektiva v současné angličtině - Šulcová, Tetyana (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou kolektivních podstatných jmen v současné angličtině. Teoretická část se věnuje vymezení definice, popisu a rozdělení anglických substantiv, zvláštnostem jejich užití a rozdílům v užití mezi britskou a americkou angličtinou. Dále poskytuje krátký pohled na jejich etymologický původ, způsob utváření a současný vývoj v této lexikální oblasti. Praktická část se zaměřuje na zkoumání výskytu kolektivních substantiv v britském tisku a jejich chování ve shodě se slovesem a zájmenem a poskytuje sémantický výčet nalezených kolektiv. Excerpované podklady pro výzkum v praktické části byly získány z britských novinových deníků The Guardian a The Independent.
Collective Nouns in Contemporary English