Portrét v etapách lidského života - Palmová, Věra (Jihočeská univerzita, 2015)
Praktická část bakalářské práce se bude skládat ze tří olejomaleb a devíti kresebných studií, přičemž každá jednotlivá část bude představovat jiná období lidského věku (dětství, střední věk, stáří). Hlavním záměrem je postihnout anatomickou a psychologickou složku portrétovaných osob v rozdílném věku. Teoretická část se bude zabývat vývojem portrétu od renesance po moderní umění. Zaměří se zejména na světově nejznámější umělce a nejvýznamnější umělce v českých zemích.
Portrait in period of human life
Keywords: portrét; vývoj portrétu; kresba portrétu; olejomalba; Sandro Botticelli; Raffael; Caravaggio.; portrait; development of portrait; drawing of a portrait; oil painting; Sandro Botticelli; Raffael; Caravaggio.