Smrt a eutanázie ve výchově dětí pro školní družiny třetích a čtvrtých tříd - Bayernheimerová, Petra (Jihočeská univerzita, 2016)
Práce se zabývá vysvětlením pojmů smrt a eutanázie. Charakterizuje smrt z pohledu dětí a mladistvých. Dále popisuje eutanázii jako možnost smrti a zabývá se situací v jednotlivých zemích, kde je eutanázie povolena. Práce se zamýšlí nad potřebností výchovy ke smrti a eutanázii již v dětství. V poslední části se zaměřuje na tvorbu tematického plánu pro školní družinu dětí ve věku osm až deset let.
Death and Euthanasia in the education of their children after-school third and fourth grades
Keywords: smrt; eutanázie; výchova; vzdělávání; edukace; volný čas; školská zařízení; death; euthanasia; education; leisure; educational facilities