Průběh mikrosporidiózy způsobené Encephalitozoon cuniculi u imunokompetentních a imunodeficientních myší - Kotková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2011)
Přítomnost mikrosporidií v orgánech a v trusu imunokompetentních BALB/c myší a imunodeficientních SCID myší byla zkoumána pomocí molekulárních a histologických metod. Byla zjišťována účinnost léčby albendazolem. Dále bylo sledováno rozšíření mikrosporidií v hostiteli po reinfekci a po podání imunosupresiv v různých fázích infekce.
The course of microsporidiosis caused by Encephalitozoon cuniculi in immunocompetent and immunodeficient mice
Keywords: mikrosporidie; Encephalitozoon cuniculi; mikrosporidióza; SCID; BALB/c; reinfekce; imunosuprese; microsporidia; Encephalitozoon cuniculi; microsporidiosis; SCID mice; BALB/c mice; reinfection; immunosuppresion